دلیشز مرد، از بس که جان نداشت!

ساخت وبلاگ

مرگ سرویس‌های قدیمی محبوب، بسیار دردناک است. در این سال‌ها ما شاهد فقدان‌های بزرگی بودیم. هر کدام از این مرگ‌های روندی متفاوت با دیگری داشته‌اند. مرگ گوگل ریدر و فرندفید را به یاد می‌آورید؟ هر دوی آنها در عین شایستگی از بین ما رفتند.

اما یک سرویس قدیمی که مدتی در بین وبلاگ‌نویس‌ها و کاربران خیلی محبوب بود، سرویس دلیشز Delicious بود. ما از این سرویس برای ذخیره کردن لینک‌های جالب استفاده می‌کردیم.

در دوره و زمانه‌ای که هنوز وب‌گردی نوستالژیک در آن جاری بود، بیشتر بلاگر با استفاده از دلیشز برای خودشان یک لینکدانی درست می‌کردند.

دلیشز ۱۴ سال پیش متولد شد و تا چند روز دیگر به کلی خواهد مرد.

در این یک دهه و نیم، دلیشز بیچاره بارها خریداری و دست به دشت شده است. در سال ۲۰۰۵، یاهو آن را خرید. در سال ۲۰۱۱، مؤسسان یوتیوب آن را خریداری کردند. در سال ۲۰۱۴ شرکت ساینس صاحب‌اش شد، مدتی هم توسط رسانه‌های دلیشز مدیرت شد تا اینکه سرانجام سرویس رقیب- پین بورد Pinboard- آن را تصاحب کرد. آن هم با مبلغ بسیار اندک و خنده‌دار ۳۵ هزار دلار!

از پانزدهم ماه میلادی جاری، یعنی از ۱۲ روز دیگر، دیگر شما نخواهید توانست لینک جدیدی را در دلیشز ثبت کنید و فقط لینک‌های قدیمی دلیشز را می‌توانید ببینید.

اما چرا سرویسی که زمانی خیلی فراگیر و محبوب بود، به تدریح مرد.

تحلیل من از این جریان این است:

۱- عدم تطابق با اینترنت موبایلی

دلیشز بیشتر برای کاربری دسکتاپ مناسب بود و کاربران موبایل بیشتر این روزها سرویس‌های مثل پاکت را برای ذخیره لینک‌های خود دوست دارند.

در شرایطی که پاکت می‌تواند نسخه آفلاین کامل مقالات ذخیره شده را نشان بدهد و شما می‌توانید با IFTT ، روندهای خودکاری برای ذخیره مطالب در آن داشته باشید، چه نیازی به استفاده از یک سرویس باستانی است؟!

۲- تغییر ماهیت وب‌گردی‌ها به سبب شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی در واقع ماهیت و شالوده اینترنت را تغییر داده‌اند. اینترنت اولیه بر پایه هایپرلینک بنا شده بود، یعنی کاربر را از صفحه‌ای به صفحه دیگر می‌فرستاد. اما شبکه‌های اجتماعی مثل تلگرام و اینستاگرام دوست دارند که کاربر را در درون خودشان زندانی کنند.

۳- راکد ماندن توسعه

در این سال‌ها دلیشس، توسعه چندانی پیدا نکرد و خبری از معرفی ویژگی‌های جدید در آن نشد. حتی از نظر طراحی ظاهری هم، دلیشز تغییر خاصی را شاهد نبود.

به هر حال اگر به لینکدهی به سبک قدیمی عادت دارید، الان دیگر انتخاب‌هایتان خیلی محدود شده‌اند. پین بورد که اشتراک ۱۱ دلاری دارد و به نظر من چندان سرویس جالب نوجی نیست. می‌ماند دیگو که هنوز هم استفاده از آن سکه نیفتاده است.

جوشآ اسکاچر، مؤسس دلیشس:

پزشک اول...
ما را در سایت پزشک اول دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ممد رسول onepezeshk بازدید : 152 تاريخ : يکشنبه 14 خرداد 1396 ساعت: 11:17