شروع عصر جدیدی در فیزیک و کوانتوم: قوی‌ترین آهن‌ربای ابررسانای جهان ساخت شد!

ساخت وبلاگ

آزمایشگاه ملی میدان مغناطیسی (NHMFL) بزرگ‌ترین آهن‌ربا و ابررسانای جهان را ساخت. این آهن‌ربا ۳ هزار بار قوی‌تر از آهن‌رباهایی است که به درب یخچال‌ها می‌چسبانیم.

این آهن‌ربا ۳۲T نام‌گذاری شده است و ۳۳ درصد قوی‌تر از آخرین آهن‌ربای پرقدرت ساخته شده در جهان است.

در ماه آگوست، تیمی از محققان آزمایشگاه ملی میدان مغناطیسی در فلوریدای امریکا تحت عنوان Project 11 بزرگ‌ترین آهن‌ربای مقاومتی (resistive magnet) دنیا را با قدرت ۴۱.۴ تسلا ساختند. این آزمایشگاه یک بار در سال ۲۰۱۴ اقدام به ساخت قوی‌ترین آهن‌ربا کرده بود که ناموفق بوده و پروژه به شکست انجامید.

این تیم دوباره در تاریخ ۸ دسامبر تلاش جدیدی را آغاز کردند که در نهایت توانستند بزرگ‌ترین و قوی‌ترین آهن‌ربای ابررسانای دنیا را با قدرت ۳۲ تسلا بسازند. این آهن‌ربا در شرکت MagLab Tallahassee ساخته شده است.

درنوردیدن مرزهای جدید فناوری

به گفته MagLab، آهن‌ربای ۳۲T یکی از بزرگ‌ترین دستاوردها و پیشرفته‌های علمی در ۴۰ سال اخیر است. مدیرعامل MagLab می‌گوید؛ ساخت آهن‌ربای ۳۲T یک گام بزرگ در صنعت و فناوری آهن‌ربا است. چون به ما اجازه می‌دهد در آزمایشگاه‌ها وارد میدان‌های جدید علمی و تجربی شویم. این فناوری می‌تواند سایر علوم و فناوری‌ها مانند اشعه ایکس و پرتوافکنی نوترونی را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

در حال حاضر، ابررساناها در فیزیک جدید و بسیاری از صنایع کاربردهای گسترده‌ای دارند. امروزه، ابررساناها را در دستگاه‌هایی مختلفی مانند MRI یا سیستم‌های حمل و نقل با سرعت بالا، راکتورهای هسته‌ای و غیره مشاهده می‌کنیم.

از این رو؛ انتظار می‌رود آهن‌ربای ابررسانای جدید بتواند در پیش‌برد تحقیقات در زمینه‌های مختلف فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و حوزه کوانتوم موثر باشد. MagLab می‌گوید فضا و فرصتی فراهم خواهد کرد تا دانشمندان سراسر جهان بتوانند از این آهن‌ربا برای کارهای مطالعاتی خود استفاده کنند.

تیم سازنده آهن‌ربای ۳۲T نمی‌خواهند در همین مرحله متوقف شوند و تصمیم دارند آهن‌رباهایی با قدرت‌های بالاتر از ۳۲ تسلا بسازند. این تیم محدودیت و مرزی برای خود قائل نشده است و در گام‌های بعدی می‌خواهد با آهن‌رباهای ابررسانایی با قدرت ۱۰۰ تسلا دست پیدا کند.

منبع

پزشک اول...
ما را در سایت پزشک اول دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ممد رسول onepezeshk بازدید : 288 تاريخ : جمعه 8 دی 1396 ساعت: 4:50