توشیبا روباتی برای کاوش در نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما و تشخیص مواد رادیواکتیو باقیمانده ساخت

ساخت وبلاگ

بیش از ۷ سال از ماجرای زلزله ۹ ریشتری و سونامی معروف ژاپن می‌گذرد و هنوز هم احتمال وجود مواد آلوده و رادیواکتیو در نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما وجود دارد.

ژاپنی‌ها نیاز دارند با دستگاه‌ها بسیار دقیق و از نزدیک به بررسی اتاقک‌های راکتور این نیروگاه بپردازند تا متوجه شوند آیا هنوز موادی خطرناک باقی مانده است یا خیر!

در این مدت، چندین شرکت بزرگ سازنده روبات با این نیروگاه برای تشخیص و از بین بردن مواد رادیواکتیو همکاری کردند.

در جدیدترین مورد؛ بخش سیستم‌های انرژی توشیبا یک لوله تلسکوپ دراز (پروب) ساخته است که روی سر آن دوربینی اصطلاحا pan–tilt قرار می‌گیرد. این دوربین از راه دور قابل کنترل و زوم کردن است.

کنکاش از راه دور

قرار است اتاقک‌های راکتورهای نیروگاه فوکوشیما توسط این روبات بازو مانند مورد کنکاش و کاوش قرار گیرد تا اطلاعات بسیار ضروری برای شناسایی مواد رادیواکتیور باقیمانده را جمع‌آوری کند.

این روبات حدود ۱۳ متر (۴۳ فوت) طول دارد و به طور اختصاصی برای بررسی عمیق‌تر واحد ۲ نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما طراحی شده است. در این واحد هنوز برخی سوخت‌های رادیواکتیو باقی مانده‌اند و اطلاعات درستی درباره‌اش وجود ندارد. معلوم نیست چه موادی ذوب شده و چه تاثیرات و موادی در فضا آزاد شده است.

آلودگی‌های رادیواکتیوی نیروگاه فوکوشیما پس از سونامی سال ۲۰۱۱ سه برابر شده است و برای انسان‌های حاضر در آن منطقه بسیار خطرناک هستند. به‌طوری‌که دولت ژاپن دستور تخلیه محیط اطراف این نیروگاه را داده است. پاک‌سازی این نیروگاه به یکی از چالشی‌ترین مسایل محیط‌زیستی سال‌های اخیر جهان تبدیل شده است.

برخی گزارش‌ها می‌گویند برای پاک‌سازی کامل این نیروگاه نیاز به بودجه‌ای ۵۰۰ میلیون دلاری و حدود ۳۰ سال زمان است. البته؛ نیمی از این هزینه برای بازسازی دوباره این نیروگاه است.

دولت ژاپن پس از این اتفاق؛ قوانین سخت‌گیرانه و استانداردهای بسیار سطح بالایی برای فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای در این کشور وضع کرده است و دیگر مجوز ساخت نیروگاه جدید را نمی‌دهد.

بسیاری از کارخانه‌ها؛ فرآوری سوخت هسته‌ای خود را تعلیق کردند و برنامه‌های تولید پلوتنیوم و اورانیوم غنی‌شده تا سال‌ ۲۰۲۱ متوقف شده است.

کمک روبات‌ها به حل چالشی بزرگ

قرار است کار پروب جدید توشیبا از ماه ژانویه پیش‌رو در واحد ۲ نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما شروع شود. جایی است که بالاترین تخریب و انفجار صورت گرفته است و هنوز مجهولات زیادی درباره‌اش وجود دارد.

یک کابل به پشت این پروب متصل شده است تا به آرامی آن را به سوی مخازن و اتاقک‌های رادیواکتیو حرکت بدهد. روی این روبات علاوه بر دوربین؛ یک دماسنج و دوزیمتر نیز نصب شده است. دوزیمتر می‌تواند میزان اشعه‌ها را اندازه‌گیری کند و درصد خطرناکی‌شان را برای انسان گزارش دهد. قطر پروب توشیبا حدود ۱۲ سانتی‌متر است.

همان‌طور که اشاره شد؛ تا کنون چندین روبات خزنده برای جمع‌آوری اطلاعات به سوی این مخازن ارسال شده‌اند که در ماموریت خود ناموفق بوده و پروژه‌ها نیمه‌کاره رها شده‌اند. حرارت بیش از حد موجود در این فضا، عدم امکان نزدیک شدن بیش از حد به مخازن و غیره مانع از انجام تحقیقات می‌شوند.

پروب توشیبا طی ۹ ماه و توسط سرمایه‌گذاری و همکاری چندین مجموعه مانند شرکت توشیبا، دولت ژاپن، موسسه تحقیقاتی انحلال مواد هسته‌ای و چندین شرکت فناوری هسته‌ای دیگر ساخته شده است.

منبع

پزشک اول...
ما را در سایت پزشک اول دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ممد رسول onepezeshk بازدید : 292 تاريخ : جمعه 8 دی 1396 ساعت: 4:50